90 min
6 pers
530 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Dit kan eventueel een dag van tevoren. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin.
- Voeg de knoflook en de prei toe en bak deze 3 minuten mee.
- Giet de tomaten met sap en de vleesfond of bouillon erbij en stoof alles zachtjes met deksel 45 minuten.
- Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes toe. Maak het gerecht verder op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het gerecht in de ovenschaal.
- Bestuif het aanrecht of werkvlak met bloem. Leg de deeglapjes iets over elkaar en rol ze uit tot de deeglap iets groter is dan de ovenschaal.
- Leg het deeg als een deksel over de schaal en plak het met een beetje water over de rand vast.
- Maak in het midden van de deeglap een gat van 1-2 cm zodat de stoom kan ontsnappen.
- Bestrijk het deeg met het ei. Plaats het gerecht in het midden van de oven en bak het deeg in circa 25 minuten goudbruin. Serveer het gerecht uit de oven.