Ga naar inhoud
Homepage Recepten Groentesate-met-pindasaus-en-limoenrijst

Groentesaté met pindasaus en limoenrijst

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Schep de rode ui, paprika en bloemkoolroosjes om met de olie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Rijg de groenten aan de prikkers of spiesen.
  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas met de ketjap en de basterdsuiker en 75 ml water. Roer tot een gladde en gebonden satésaus.
  4. Gril de groentespiesen op de hete barbecue (of in de grillpan) in ca. 10 min. rondom bruin en beetgaar. Schep intussen de limoenrasp door de rijst.
  5. Schep de limoenrijst op 2 borden. Leg er de groentespiesen bij. Verdeel de satésaus erover en bestrooi met de uitjes.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 9 beoordelingen)