30 min
8 pers
180 kcal
Tags: brunchklein gerechtvisweekend
Bereidingswijze
- Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Snijd 1 prei in ringen. Snijd het houtachtige uiteinde van 900 g groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
- Smelt in een soeppan 25 g roomboter. Bak de knoflook en prei 5 min. Voeg 50 g bloem toe en bak nog 2 min. Schenk er al roerend met een garde 1½ liter groentebouillon (van bouillonblokje) bij.
- Voeg de asperges toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. op een middelhoge stand. Laat intussen 250 g makreel in water (blik) uitlekken en verdeel in stukjes.
- Snijd 3 takjes dille fijn en roer door 125 g crème fraîche. Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper en schenk in 8 glazen. Verdeel de makreel en dilleroom erover.