15 min
4 pers
360 kcal
Tags: klein gerechtbijgerechtEuropeesvis
Bereidingswijze
- Meng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk vershoudfolie.
- Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op het zoutmengsel en bestrooi de bovenkant van de vis met de rest van het mengsel.
- Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal.
- Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
- Meng op de dag dat je de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren.
- Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken.
- Leg de plakken op een schaal en bestrooi met verse dille.
- Serveer met de gemarineerde komkommer.