20 min
6 pers
715 kcal
Tags: klein gerechtnagerechtHollandskinderen
Bereidingswijze
- Meng het bakmeel, de suiker en de speculaaskruiden in een kom en voeg de melk toe.
- Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg het toe aan het mengsel en kneed alles tot een deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. (Dit kan een dag van tevoren).
- Verwarm de oven voor op 170°C. Meng een geklutst ei en de sinaasappellikeur door de amandelspijs.
- Verdeel het deeg in twee porties en rol beide deeghelften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 lappen van 1 cm dik.
- Klop het andere ei los en bestrijk één deeglap met een beetje ei. Verdeel de amandelspijs erover en strijk daar ook een beetje ei over.
- Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Strijk de rest van het ei erover, strooi de amandelen erop en druk ze aan.
- Bak de speculaas op een ingevette bakplaat in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas op de bakplaat afkoelen en snijd de koek daarna in brede repen.