Ga naar inhoud
Homepage Recepten Gevulde-champignons-uit-de-oven

Gevulde champignons uit de oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stelen van de champignons en hak ze fijn. Leg de hoeden met de bolle kant onder in de ovenschaaltjes. Snipper de sjalot fijn.
  2. Smelt in een koekenpan 1 el kruidenboter. Fruit de sjalot 1 min. Bak de fijngehakte stelen 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de vulling in de champignons. Verdeel de rest van de kruidenboter erover.
  4. Bak de champignons in de oven in 10 min. lichtbruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Bestrooi de champignons uit de oven met de peterselie.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 30 beoordelingen)