Ga naar inhoud
Homepage Recepten Gevulde-aubergine

Gevulde aubergine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Leg de aubergines op de bakplaat.
  2. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
  3. Bak de klein gesneden aubergine 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
  4. Voeg 200 ml water en de tijm toe. Verwarm de saus op een lage stand 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gehaktsaus in de auberginehelften. Bestrooi met de kaas.
  5. Bak de aubergines in de oven in 30 min. bruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)