45 min
4 pers
850 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvisfamilie
Bereidingswijze
- Begin met de bietensaus. Fruit de sjalot en de appel in de boter. Voeg de suiker, de koriander, de kruidnagel en de steranijs toe en laat licht karameliseren.
- Blus af met balsamicoazijn. Laat alles inkoken tot een siroop. Verwijder de steranijs.
- Voeg de bieten en fond of de bouillon toe en laat rustig inkoken tot half vloeibaar. Pureer alles en klop er koude klontjes boter door zodat de saus bindt.
- Houd de saus eventueel warm in een thermoskan.
- Kook de rijst. Rol de visfilets, bestrooid met zout en peper, losjes op en leg ze naast elkaar op een zeef boven de hete visbouillon in een pan.
- Gaar de vis afgedekt in 4-6 minuten. Roer de groene kruiden met het citroensap en de olie door de gare rijst.
- Serveer de vis op warme borden met de bietensaus en de groene rijst.