Ga naar inhoud
Homepage Recepten Gestoofde-prei-met-muhammara-en-granaatappelpitjes

Gestoofde prei met muhammara en granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water. Snijd de preien in stukken van 10 cm, spoel goed af en dep droog. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Leg de prei in de pan, voeg de bouillon toe en stoof afgedekt in 15-20 min. gaar.
  3. Maal intussen in de hakmolen de paprika’s, walnoten, tomatenpuree en komijn tot een grove salsa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de koriander grof. Verdeel de prei over een schaal. Verdeel er de paprikasalsa (muhammara) over en bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 10 beoordelingen)