Ga naar inhoud
Homepage Recepten Geroosterde-spruiten-met-sinaasappel-en-hazelnoten

Geroosterde spruiten met sinaasappel en hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 500 g spruiten schoon. Halveer grote spruiten.
  2. Boen 1 perssinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een kom de spruiten met het sinaasappelsap en 2 el olijfolie.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spruiten over de bakplaat. Rooster de spruiten in de voorverwarmde oven in 20-25 min. beetgaar en lichtbruin.
  4. Hak intussen 50 g hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord.
  5. Schep de geroosterde spruiten in een schaal. Bestrooi ze met de geroosterde hazelnoten en sinaasappelrasp.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 21 beoordelingen)