Ga naar inhoud
Homepage Recepten Geroosterde-groentesoep-met-crostini-en-knoflookboter

Geroosterde groentesoep met crostini en knoflookboter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 1 portie geroosterde groenten met 1¼ liter groentebouillon in een soeppan en verwarm 10 min. op een lage stand tot deze goed heet is.
  2. Snijd intussen 2 ciabatta’s in sneetjes, bestrijk met 6 el zonnebloemolie en rooster 8 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven lichtbruin en knapperig.
  3. Voeg 250 ml kookroom toe aan de soep, neem de pan van de warmtebron en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Breng op smaak met zout en/ of peper en houd warm op een lage stand.
  5. Besmeer de warme crostini aan 1 kant met de knoflookboter. Serveer de soep in diepe borden met de crostini.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 8 beoordelingen)