25 min
4 pers
508 kcal
Tags: hoofdgerechtfamilieweekendlente
Bereidingswijze
- Verhit de kruidenboter en 1 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op een matige stand in 20 min. goudgeel. Schep regelmatig om.
- Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht. Schep de kip om met de citroenrasp, zout, peper en de rest van de olie.
- Verhit de grillpan (of barbecue) zonder boter of olie en gril de kip in 8 min. lichtbruin en gaar. Keer regelmatig. Leg na 3 min. de citroenhelften met de snijkanten naar beneden bij de kip in de pan en gril 5 min. mee. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.
- Verdeel de krieltjes en sla over borden. Leg de kip op de sla en knijp er wat citroensap over uit, leg de citroenhelften erbij.