30 min
4 pers
430 kcal
Tags: hoofdgerechtArgentijnsvleesfamilie
Bereidingswijze
- Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees in een schaal en wrijf de marinade erover uit.
- Laat minimaal een uurtje staan, het laatste half uur buiten de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de oranjeboter met zout in de keukenmachine (wees voorzichtig met de kurkuma want die kleurt de boter al snel te geel).
- Doe de boter in een afsluitbaar bakje of rol hem in een stukje folie en laat in de koelkast opstijven.
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een hoge pan en frituur de reepjes gember heel snel goudgeel en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de grillpan op hoge stand. Neem het vlees uit de marinade, bestrooi het met wat grof zout en schroei het om en om in circa 2 minuten per kant mooi bruin.
- Serveer het vlees (eventueel voorgesneden) op voorverwarmde borden met een stukje boter en een toefje gefrituurde gember.