Ga naar inhoud
Homepage Recepten Franse-knoflookkip-met-courgette

Franse knoflookkip met courgette

Bereidingswijze

  1. Halveer 1 bol knoflook horizontaal. Verwijder eventuele losse velletjes. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook op het snijvlak 2 min.
  2. Dep intussen 4 kipdrumsticks droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Snijd 1 courgette in blokjes van 1 cm. Leg de kipdrumsticks en 125 g dobbelsteentjes gerookt spek tussen de knoflook en bak in 4 min. aan alle kanten lichtbruin.
  3. Neem de kipdrumsticks, het spek en de knoflook uit de pan. Bak in het bakvet de courgette 2 min. Bestrooi met 2 el bloem en bak 1 min. Schenk 100 ml witte wijn en vervolgens 250 ml kippenbouillon erbij. Klop met een garde tot een gladde en gebonden saus.
  4. Leg de kip en knoflook terug in de pan. Voeg 100 ml kookroom en 4 takjes tijm toe en breng aan de kook. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 35 min. gaar.
  5. Leg de kipdrumsticks met de knoflook op een schaal. Breng de saus op smaak met zout en peper, en schenk over de kipdrumsticks.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 43 beoordelingen)