Ga naar inhoud
Homepage Recepten Focaccia-met-olijven

Focaccia met olijven

Voorbereiding

Meng de bloem in een kom met de gist, een snuf suiker en de rozemarijn. Voeg 300 ml warm water, 1 eetlepel olie en een snufje zout toe. Kneed in minimaal 4 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt circa 45 minuten rijzen op een tochtvrije plaats, bijvoorbeeld in een afgesloten koude oven.

Bereidingswijze

  1. Giet de helft van de overige olie op een bakplaat en duw het gerezen deeg hierover uit. Duw het deeg met de handpalm en vingertoppen platter en duw de olijven in de holtes die ontstaan. Giet de rest van de olie over het deeg en verdeel met de vingers tot het hele deeg is bedekt. Leg een stuk bakpapier erop en dek af met een theedoek. Laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het deeg met wat zeezout en bak het in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat de foccacia iets afkoelen en snijd dan in stukken.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 3 beoordelingen)