30 min
4 pers
325 kcal
Tags: voorgerechtHollandsvegetarischkinderen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken.
- Snijd het filodeeg in vierkanten van circa 20 cm. Bestrijk de deegvellen met de olie.
- Snijd een lang blad van de prei, kook dit 1 minuut, giet af en spoel er koud water over. Snijd het preiblad in lange linten. Hak de rest van de prei fijn.
- Meng de linzen met de gehakte prei, de knoflook, het bieslook, zout, peper en de paprikapoeder.
- Kluts de eieren en klop ze door de crème fraîche. Schep dit mengsel door de vulling.
- Leg 3 velletjes filodeeg op elkaar. Verdeel de vulling over het midden. Vouw de deegpunten bij elkaar tot een buideltje. Strik dit vast met het preilint. Maak 4 tasjes.
- Bak ze op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.