Ga naar inhoud
Homepage Recepten Energy-boost-loempia-met-guacamole

Energy-Boost loempia met guacamole

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
  2. Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het.
  3. Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan. Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt.
  4. Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor.
  5. Meng de ingrediënten voor de guacamole en voeg peper en zout toe. Zet die koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie.
  7. Leg in het midden van het vel de helft van het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
  8. Maak nog een loempia met de rest van de rijst.
  9. Bak de loempia's in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)