Ga naar inhoud

Empanadas

Bereidingswijze

  1. Laat de deegplakjes in 15 min. ontdooien. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Klop alvast het ei los.
  3. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak 1 min. Voeg 75 ml water en de oregano toe. Verwarm de gehaktvulling nog 5 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd van het deeg de hoekjes zodat de plakjes rond zijn. Verdeel de vulling over het deeg en vouw dubbel tot halve maantjes. Druk de randen met een vork stevig aan.
  5. Leg de empanadas op de bakplaat. Bestrijk ze dun met ei. Bak ze in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 1 beoordelingen)