25 min
4 pers
690 kcal
Tags: bijgerechtMexicaansvisfamilie
Bereidingswijze
- Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking met 2 eetlepels olie in plaats van boter.
- Verwarm ondertussen de andere 2 eetlepels olie en laat hierin de uiringen op middelhoge stand circa 5 minuten fruiten.
- Schep de uien uit de pan en voeg de paprika toe aan het overgebleven bakvet. Bestrooi met wat zout en peper. Laat de paprika ook circa 5 minuten zachtjes bakken.
- Rol van het deeg twee dunne vierkante of ronde lappen op een met bloem bestoven werkblad. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk een bakblik royaal met olie en bekleed deze met een lap deeg.
- Verdeel hier de uiringen, paprika en vis over en bestrooi met wat zout en peper. Leg de andere deeglap hierop.
- Bestrijk de deegranden met wat water, vouw ze om en druk ze goed dicht. Bestrijk de bovenkant met ei.
- Bak de empanada in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de empanada afkoelen tot lauwwarm of eet hem geheel afgekoeld. Snijd de empanada in vierkante stukken.