20 min
4 pers
315 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvleesweekend
Bereidingswijze
- Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees.
- Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé.
- Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
- Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in.
- Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel.
- Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden.