20 min
4 pers
395 kcal
Tags: nagerechtnagerechtFransweekend
Bereidingswijze
- Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
- Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes.
- Voeg het custardpapje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door.
- Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren.
- Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes.
- Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven.
- Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.