Ga naar inhoud
Homepage Recepten Citroenpasta-met-geroosterde-zalm

Citroenpasta met geroosterde zalm

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de vruchten uit.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
  4. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en peper en zout erdoor.
  5. Bestrijk de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan.
  6. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen-courgettemengsel en warm goed door.
  7. Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 7 beoordelingen)