Ga naar inhoud
Homepage Recepten Citroen-orzo-met-broccoli

Citroen orzo met broccoli

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 2 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de dille, als je die gebruikt, grof.
  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de broccoli erdoor en bak 2 min. Schep de orzo en het citroenrasp erdoor.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de orzo op een lage stand in 8-10 min. beetgaar. Verwarm de garnalen de laatste 5 min. mee met de orzo.
  4. Breng de orzo op smaak met het citroensap, zout en peper. Bestrooi het gerecht eventueel met de dille en serveer met partjes citroen.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 23 beoordelingen)