30 min
6 pers
615 kcal
Tags: nagerechtEuropeeszonder glutenzonder schelp- schaaldieren
Bereidingswijze
- Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
- Verwarm de slagroom zonder te koken.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
- Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
- Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
- Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
- Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
- Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.