Ga naar inhoud
Homepage Recepten Chocoladestoofperen-met-pistache-ijs

Chocoladestoofperen met pistache-ijs

Bereidingswijze

  1. Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren strak naast elkaar in een pan met deksel. Voeg de kaneel, suiker en appelsap toe. Vul de pan eventueel aan met water als de peren nog niet onder staan. Breng aan de kook en stoof de peren in 2 uur met het deksel schuin op de pan gaar.
  2. Haal de peren uit de pan en laat minimaal 1 uur afkoelen. Kook intussen het kookvocht op een hoge stand in 20-30 min. in tot een dikke, stroperige saus. Roer af en toe. Laat afkoelen.
  3. Rooster intussen de pistachenoten in een droge koekenpan in 3 min. lichtbruin. Laat afkoelen, hak fijn en doe in een diepe kom. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht klaar. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe in een diepe kom. Dip de onderkant en onderste rand van de peren een voor een eerst in de chocolade en vervolgens in de pistache. Zet op het bakpapier en laat in 30 min. drogen.
  4. Serveer de peren met een bol ijs en besprenkel met de saus.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)