Ga naar inhoud
Homepage Recepten Champignon-gyros-met-tomatenrijst

Champignon-gyros met tomatenrijst

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  2. Voeg de passata, 500 ml water en 2 tl oregano toe. Breng aan de kook. Laat op een lage stand in 10 min. de rijst het vocht langzaam opnemen. Voeg extra water toe indien nodig.
  3. Snijd intussen de champignons in 4-6 partjes en de paprika in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.
  4. Schep de gyroskruiden erdoor. Voeg 50 ml water toe en smoor de gyros in 5 min. gaar.
  5. Breng de rijst en gyros op smaak met zout en peper. Schep de rijst met de gyros op 4 borden en bestrooi met de rest van de oregano.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 38 beoordelingen)