Ga naar inhoud
Homepage Recepten Captain-s-dinner-met-ei-shakshuka-stijl

Captain's dinner met ei (shakshuka-stijl)

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Voeg het spek toe en bak in 4 min. knapperig.
  2. Voeg ook de prei toe en bak 3 min. op een middelhoge stand. Schep de krieltjes erdoor. Bak de krieltjes 2 min. mee. Spoel de kapucijners af en laat ze goed uitlekken.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Voeg de kapucijners met 150 ml water toe. Leg het deksel op de pan. Smoor de krieltjes met de groenten in 8 min. gaar.
  4. Neem het deksel van de pan. Maak 4 kuiltjes in het gerecht. Breek boven elk kuiltje 1 ei. Laat de eieren in 8 min. garen op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer het captain’s dinner met de augurken en piccalilly.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 10 beoordelingen)