10 min
4 pers
177 kcal
Tags: klein gerechtvoorgerechtItaliaanszonder schelp- schaaldieren
Bereidingswijze
- Snijd het brood in 12 schuine sneetjes. Besprenkel het aan beide kanten met 2 el olie.
- Snijd de tomaatjes in kwarten. Hak 2 takjes basilicum fijn. Meng de tomaatjes met de fijngehakte basilicum en laatste 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril het brood in 2 min. per kant lichtbruin en knapperig. Halveer intussen de plakjes ham in de lengte.
- Leg de bruschetta’s op een schaal. Halveer het teentje knoflook en wrijf de bovenkant van de bruschetta’s in met het snijvlak van de knoflook. Verdeel de tomaatjes erover. Leg de ham losjes op de bruschetta’s en garneer met de blaadjes van de laatste 2 takjes basilicum.