Ga naar inhoud
Homepage Recepten Bruinebonensoep-met-knoflookcroutons

Bruinebonensoep met knoflookcroutons

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit in een soeppan 2 el olie. Fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg ook de aardappelblokjes toe en bak nog 2 min. Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder stromend koud water af.
  3. Schenk de bouillon erbij. Voeg de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
  4. Scheur intussen het brood in stukjes van 1½ cm. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak het brood lichtbruin en krokant. Pers de knoflook boven het brood en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout.
  5. Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de croutons.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 19 beoordelingen)