30 min
4 pers
710 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandszonder glutenzonder schelp- schaaldieren
Voorbereiding
Week de bonen een nacht in koud water. Zet ze op met vers water. Zorg dat ze ruim onderstaan en breng ze aan de kook. Kook ze met het deksel op de pan op lage stand in 1 tot 1 1/2 uur gaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de ouderdom van de bonen). Laat ze van het vuur een uur rusten.
Bereidingswijze
- Bak het spek en de uien in een scheutje olie of een klontje boter op lage stand regelmatig omscheppend tot de uien gaan kleuren. Blus af met de azijn.
- Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
- Schep de uien en het spek door de bonen en proef of er nog zout bij moet. Maal er wat peper over.
- Lekker met zelfgemaakte grove appelmoes. Voor een modernere versie past sla met tomaat en komkommer ook!