30 min
10 pers
751 kcal
Tags: nagerechtEngelsweekendspeciale dagen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter. Houd 8 of 9 mooie, halve walnoten achter voor garneren en hak de rest fijn. Meng de gehakte noten met de ½ el bloem.
- Klop in een kom met de mixer 225 g boter, de suiker, de eieren, 3 tl espressopoeder, de bakpoeder, de baksoda, de bloem en de melk tot een luchtig beslag. Spatel de gehakte walnoten erdoor.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen. Bak de cakes in het midden van de oven in 35-40 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Laat ze afkoelen.
- Los de rest van de espressopoeder op in 2 el heet water. Klop met de mixer de rest van de boter met de poedersuiker en espresso in 10 min. zo luchtig mogelijk. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger.
- Leg 1 cake op een bord, verdeel de helft van de koffiecrème erover, leg de tweede cake erop en bestrijk met de rest van de koffiecrème. Versier met de achtergehouden walnoten.