Ga naar inhoud
Homepage Recepten Brie-in-bladerdeeg-met-witlof-frambozensalade

Brie in bladerdeeg met witlof-frambozensalade

Bereidingswijze

  1. Halveer 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) in de breedte. Klop 1 ei los. Leg op elke deeghelft een punt brie (2 stuks à 200 g).
  2. Bestrijk de deegranden dun met ei. Verpak de brie in het deeg en druk de randen vast; snijd overtollig deeg weg. Bestrijk het deeg ook rondom dun met ei.
  3. Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de brie in de airfryer en bak in 12-15 min. goudgeel en gaar.
  4. Snijd intussen 3 struikjes witlof in reepjes. Snijd 1 sjalot in reepjes. Snijd 1 takje basilicum fijn. Meng de witlof, sjalot, 2 el mayonaise en basilicum.
  5. Schep 150 g frambozen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de brie in bladerdeeg met de witlof-frambozensalade.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 16 beoordelingen)