30 min
4 pers
745 kcal
Tags: hoofdgerechtFransvleesfamilie
Bereidingswijze
- Bak het spek in de multicooker of snelkookpan in 50 g roomboter krokant. Schep eruit en laat het bakvet in de pan.
- Breng intussen het vlees op smaak met zout en peper en bak in 2 delen in het bakvet lichtbruin. Schep eruit en voeg de rest van de roomboter toe. Bak de ui, champignons, peen en knoflook 5 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
- Voeg het vlees, spek, de zilveruitjes, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond toe en roer door. Zorg dat het vlees net onder staat. Voeg eventueel wat extra wijn of water toe.
- Doe het deksel op de pan, zet de multicooker op de snelkookfunctie en bereid in 1 uur of volgens de gebruiksaanwijzing. Of breng de snelkookpan op de warmtebron aan de kook en laat het vlees op een lage stand 1 uur garen, als de pan op druk is.
- Laat de pan volgens de gebruiksaanwijzing afkoelen en haal dan de druk eraf. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en bestrooi met peterselie.