Ga naar inhoud
Homepage Recepten Boerenkoolstamppot-uit-de-oven-met-rookworst

Boerenkoolstamppot uit de oven met rookworst

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snijd de rookworst in plakjes. Laat de uitjes uitlekken. Verwarm de melk met de boter.
  3. Giet de groenten af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep de uitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de stamppot in de ovenschaal. Strijk glad en steek er de plakjes rookworst in. Bestrooi met de kaas.
  5. Bak de boerenkoolstamppot in de oven in 20 min. goudgeel.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 33 beoordelingen)