Ga naar inhoud
Homepage Recepten Boerenkaassoep-met-bloemkool-en-bosui

Boerenkaassoep met bloemkool en bosui

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui in ringetjes. Rasp de kaas. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  2. Verhit de boter in een soeppan. Bewaar 4 el groene bosuiringetjes. Fruit de rest van de bosui 1 min. Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Kook de soep op een middelhoge stand 10 min. tot de bloemkool gaar is.
  4. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 2 min. Laat de kaas in de soep smelten. Voeg de mosterd toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de groene bosuiringetjes toe. Schep de soep in 4 kommen en serveer met het stokbrood.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 114 beoordelingen)