25 min
4 pers
632 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvleesdoordeweek
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Kook de aardappelplakjes en bloemkoolroosjes apart in water met zout in 8-10 min. net gaar.
- Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Snipper de ui. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de roomsaus met 250 ml koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen en bloemkool af. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal. Verdeel er de bloemkool en het gehakt-uimengsel over. Dek af met de rest van de aardappel.
- Schenk de roomsaus over de bloemkoolschotel. Bestrooi met de kaas. Bak de bloemkoolschotel in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.