Ga naar inhoud
Homepage Recepten Bloemkool-ovenschotel

Bloemkool ovenschotel

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Kook de aardappelplakjes en bloemkoolroosjes apart in water met zout in 8-10 min. net gaar.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Snipper de ui. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bereid de roomsaus met 250 ml koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af. Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal. Verdeel er de bloemkool en het gehakt-uimengsel over. Dek af met de rest van de aardappel.
  5. Schenk de roomsaus over de bloemkoolschotel. Bestrooi met de kaas. Bak de bloemkoolschotel in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 8 beoordelingen)