30 min
4 pers
550 kcal
Tags: hoofdgerechtEuropeesvegetarischovengerecht
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
- Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
- Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
- Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
- Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.