20 min
4 pers
295 kcal
Tags: hoofdgerechtvleesfamiliespeciale dagen
Bereidingswijze
- Hak de olijven en de peterselie fijn. Pers de knoflook. Doe 50 g roomboter in een diep bord.
- Prak met een vork de olijven, de helft van de peterselie en de knoflook door de boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol op als een snoepje en leg 1 uur in de koelkast om weer hard te worden.
- Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een koekenpan de resterende 50 g boter. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi lichtbruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
- Verwijder de vershoudfolie van de boter en snijd in plakjes. Leg de biefstukken op 4 borden of een schaal en verdeel er de olijvenboter over. Bestrooi met de rest van de peterselie.