Ga naar inhoud
Homepage Recepten Biefstuk-met-olijvenboter

Biefstuk met olijvenboter

Bereidingswijze

  1. Hak de olijven en de peterselie fijn. Pers de knoflook. Doe 50 g roomboter in een diep bord.
  2. Prak met een vork de olijven, de helft van de peterselie en de knoflook door de boter. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol op als een snoepje en leg 1 uur in de koelkast om weer hard te worden.
  4. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een koekenpan de resterende 50 g boter. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi lichtbruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar.
  5. Verwijder de vershoudfolie van de boter en snijd in plakjes. Leg de biefstukken op 4 borden of een schaal en verdeel er de olijvenboter over. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 12 beoordelingen)