Ga naar inhoud
Homepage Recepten Basisrecept-pannenkoekenbeslag

Basisrecept pannenkoekenbeslag

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met een mespunt zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag 30 min. rusten.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag met de warmtebron op een hoge stand. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen.
  3. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur 3 min. bakken tot de onderkant gekleurd is en de bovenkant droog. Keer met behulp van een spatel om en laat de onderkant in 1 min. goudbruin bakken.
  4. Laat de pannenkoek op een platte schaal glijden en houd warm op een pan met een laagje kokend water of in een op 85°C voorverwarmde oven. Bak zo nog 7-9 pannenkoeken.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 328 beoordelingen)