Ga naar inhoud
Homepage Recepten Bagel-bites-met-boterterrine

Bagel bites met boterterrine

Bereidingswijze

  1. Begin met de boterterrine. Rasp de helft van de radijsjes op een grove rasp en dep droog. Snijd de dille grof. Roer de boter in een ruime kom met een vork los en meng de geraspte radijs en dille erdoor.
  2. Bekleed het bakje met vershoudfolie en verdeel de helft van de boter erover. Druk goed aan. Verdeel de radijsjes erover en druk aan. Dek af met de rest van de boter en druk goed aan om te voorkomen dat er lucht tussen zit. Verpak strak in de folie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Maak intussen de bites. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom het bakmeel met de yoghurt en een snufje zout tot een samenhangend deeg.
  4. Strooi het sesamzaad op een bord. Verdeel het deeg in 12 porties en rol tot balletjes. Rol de balletjes door het sesamzaad en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 12-15 min. goudgeel en gaar.
  5. Haal de boter uit de folie, snijd met een scherp mes in dunne plakjes en serveer met de warme broodjes.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 0 beoordelingen)