Ga naar inhoud
Homepage Recepten Babi-pangang-gemarineerd-varkensvlees

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
  2. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  4. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
  5. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 136 beoordelingen)