30 min
4 pers
146 kcal
Tags: voorgerechtHollandszonder schelp- schaaldierenzonder eieren
Bereidingswijze
- Schil de witte asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in 3 stukken.
- Verwarm de bouillon en kook de asperges hierin met deksel 15 minuten. Houd een aantal aspergekoppen apart.
- Rooster de plakken ham in een droge hete koekenpan of in de magnetron op 800 Watt in circa 2 minuten krokant.
- Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Pureer de asperges.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet het kookvocht, onder voortdurend goed roeren, er in gedeelten bij. Schep de bosui erdoor. Kook zachtjes 3 minuten.
- Meng de aspergepuree, pesto, crème fraîche en zout en peper door de soep en verwarm zonder te koken.
- Serveer de soep in warme borden of kommen. Leg er een paar aspergekoppen in en leg de hamplak op de rand of steek hem in de soep.