35 min
4 pers
805 kcal
Tags: hoofdgerechtHollandsvislente
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Snijd met een scherp mesje acht vissen uit het bladerdeeg. Bestrijk deze met de eidooier. Leg de bladerdeegvissen op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 6 minuten in de oven knapperig en goudbruin.
- Kook de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten net gaar.
- Verhit 20 gram boter in een koekenpan. Bak de stukken zalmfilet op een matig vuur in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met peper en zout.
- Smelt 10 gram boter in een sauspan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.
- Maak nu de Hollandaisesaus in dezelfde pan volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de gebakken ui door de saus.
- Verdeel de warme asperges en de zalmfilet over de borden. Giet de Hollandaisesaus over de asperges en de zalm. Strooi er dille over. Garneer het gerecht met bladerdeegvisjes.