Ga naar inhoud
Homepage Recepten Ananas-tarte-tatin-van-de-bbq

Ananas tarte tatin van de BBQ

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Smelt de boter met de jam in de skillet of vuurvaste ovenschaal.
  2. Schil intussen de ananas en snijd in 4 parten. Verwijder de harde kern en snijd elk partje in plakjes van ca. 1 cm dik. Zet de ovenschaal op een onderzetter en verdeel de ananasplakken dakpansgewijs over de bodem van de schaal.
  3. Rol het taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Snijd er een cirkel uit van ø 28 cm. Leg het deeg over de ananas en stop de randen in met een houten lepel. Maak met een mes 3 inkepingen in het deeg.
  4. Bak de taart op het rooster van de gesloten barbecue ca. 25 min. tot het deeg goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen en keer de tarte tatin op een grote plank of schaal. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de crème fraîche.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 19 beoordelingen)