Ga naar inhoud
Homepage Recepten Amuse-van-bloemkoolroom-met-spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
  3. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  4. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
  5. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  6. Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
  7. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 203 beoordelingen)