35 min
4 pers
290 kcal
Tags: nagerechtFranszonder glutenzonder schelp- schaaldieren
Bereidingswijze
- Maak 250 gram aardbeien schoon.
- Houd de overige aardbeien (die hun groene kroontje behouden) apart.
- Week de gelatineblaadjes (10 gram) in water.
- Pureer de schoongemaakte aardbeien.
- Verwarm 1 eetlepel water in een steelpan en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Roer dit mengsel door de gepureerde aardbeien.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom beetje voor beetje door de aardbeien.
- Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit mengsel in de met koud water omgespoelde ronde puddingvorm.
- Dek de schaal af met folie en laat de bavarois circa 3 uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm de chocola au bain-marie.
- Doop de aardbeien in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Laat de chocola hard worden.
- Haal de bavarois uit de vorm. Maak eerst de randen los.
- Leg een platte schaal omgekeerd op de vorm en draai vorm met schaal om. Dompel de bavarois eventueel voor het omdraaien heel kort in warm water.
- Garneer met de chocoladeaardbeien.