Ga naar inhoud
Homepage Recepten Aardappelgratin-hapjes-met-truffelmayonaise

Aardappelgratin hapjes met truffelmayonaise

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met olie. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne plakjes. Rasp de kaas. Pers de knoflook. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Knip de rest van de takjes doormidden.
  2. Meng de slagroom, melk, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel 1/3 van de aardappel over de muffinholtes. Schenk er een beetje van het roommengsel op. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn.
  3. Bak de gratins in de oven in 25 min. gaar. Halveer de tomaatjes. Laat de gratins 5 min. afkoelen. Neem ze uit de vorm en leg op een schaal. Steek de tomaatjes met de rozemarijn in de gratins en serveer met de mayonaise.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 2 beoordelingen)