Ga naar inhoud
Homepage Recepten Aardappel-met-knoflookmayonaise

Aardappel met knoflookmayonaise

Voorbereiding

Schil de aardappels. Doe de mayonaise in een kom. Roer de knoflook uit de knijper, de kappertjes en het paprikapoeder er doorheen.

Bereidingswijze

  1. Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.
  4. Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappelparten worden in de mayonaise gedoopt.
Beoordeel dit gerecht
(op basis van 14 beoordelingen)